2. Beweging

Back to Basics

Mijn bedrijf heet Back to Basics.

Bij alles wat ik doe en wat voor mij klopt, komt het neer op back to basics. Terug naar de basis.

Functioneel sporten

Qua beweging heb ik voor mezelf ontdekt dat ik sporten echt nodig heb. Het helpt me te ontspannen, me zelfvertrouwen te geven, te vertrouwen op het herstellend vermogen van mijn lichaam, om te leren en te verbeteren en te verbinden met andere mensen (daarom sport ik graag in groepen).

De sporten die back to basics zijn vind ík leuk, met alleen je lichaam, zonder al te veel extra tools. Bewegingen die dicht bij functionele bewegingen staan van onze voorouders en de natuurvolkeren en daarbij natuurlijk het nodige plezier.

Sportschool

Veel mensen denken dat ze sporten niet leuk vinden, maar ons lichaam is gemaakt om te bewegen. Als je eenmaal een sport of bewegingsvorm hebt ontdekt die bij je past, dan merk je dat het zo fijn is om te doen. En ja, soms heb je geen zin of ben je moe, maar áls je dan wel geweest bent heb je jezelf weer overwonnen. Dat kan je ook mentaal een enorme kick geven.

Sporten in een sportschool is heel vaak niet gericht op functioneel bewegen. Het zijn geïsoleerde bewegingen, die je in het dagelijks leven niet op die manier zult gebruiken. Dat is ook de reden dat veel mensen dat niet leuk vinden om te doen. Die zich elke keer weer naar de sportschool slepen omdat ze toch dat abonnement af hebben gesloten. 

3D bewegen

Door onderdelen in je sport routine in een spelvorm te gieten worden bewegingen meer 3 dimensionaal, zoals je ze in het echte leven ook zou kunnen gebruiken.

Het hoeft uiteraard helemaal geen sport te zijn waar je slank, gespierd en moe van wordt. Sterker nog, als je gaat sporten zonder slank en gespierd-doel en veel meer voor de beweging, uitdaging en het plezier, kost sporten geen moeite meer. Sporten hoeft ook helemaal niet saai te zijn. Het mag best moeilijk en uitdagend (tot op een bepaalde hoogte) zijn, daar leer je van, krijg je zelfvertrouwen van en wordt je flexibeler van. De uitdaging kan juist een reden zijn waardoor je lol hebt in de sport.

Sporten als tool

Door te sporten maak je bepaalde hormonen aan. Sporten met een hoge energie geven je energie. Je lichaam komt in een verhoogde staat van paraatheid, een goede stress reactie. Je bloed gaat stromen, je ademhaling gaat omhoog, er komen hormonen vrij waardoor je extra alert wordt en je voelt dat je leeft. Het is goed om je lichaam af en toe te prikkelen en in deze verhoogde staat te brengen en daarna weer tot rust te komen.

Wanneer je problemen hebt met slapen kan het handiger zijn om deze sporten met een hoge energie niet in de avond te doen. Dan kan je beter een rustige bewegingsvorm kiezen, zoals yin yoga of wandelen.

Eindeloos veel mogelijkheden

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden op het gebied van sport en beweging tegenwoordig. Het aanbod is heel divers en er zit vast iets tussen wat je echt leuk vindt. Je kunt het zo eenvoudig of uitdagend maken als je zelf wilt.

Het mooiste is om een balans te vinden tussen sporten met een hoge energie en sporten met een rustige flow.

Wil jij ook eens met mij sparren over beweging? Of tijdens een wandeling ideeën uitwisselen over je voeding en leefstijlpatroon? Ik help je graag op weg!

Animal flow
Bootcamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.