joyce@back-2-basics.nl

Blotevoetenwandeling 'Tussen hemel en aarde(n)'

Stap uit je schoenen en voel het zand onder je blote voeten

Heb je ooit overwogen om op blote voeten te wandelen in het bos terwijl je bewust bezig bent met je ademhaling? Dit is niet alleen een geweldige manier om in contact te komen met de natuur, maar het kan ook tal van voordelen bieden voor je lichaam en geest.

Blotevoetenwandeling:

Stap uit je comfortzone en trek je schoenen en sokken uit. Voel de aarde onder je voeten, de textuur van bladeren, het koele mos en de warmte van het zand. Een blotevoetenwandeling in het bos is als een massage voor je voeten en stimuleert de zenuwen en spieren. Het kan helpen bij het verbeteren van je balans, het versterken van de voetspieren en het stimuleren van de bloedcirculatie. Tijdens het wandelen leer je meer over de werking van je voeten en looppatroon.

Ademoefeningen:

Onderweg verken je onderbegeleiding je adempatroon en de ademruimte in je lichaam. Je ervaart hoe jouw manier van ademen invloed heeft op hoe jij je voelt, je staat stil bij jouw ademhaling. Diepe, bewuste ademhaling brengt bijvoorbeeld zuurstof naar je cellen en kan stress verminderen.

Cacaodrank (voor wie wil, alleen op 15 en 29 oktober):

Cacao wordt al duizenden jaren verbouwd en gebruikt. De oorsprong ligt in Midden- en Zuid-Amerika, waar het werd gebruikt door oude beschavingen zoals de Maya's en de Azteken. Ze gebruikten het voor rituele doeleinden en als drank.

Cacao kan verschillende effecten hebben, afhankelijk van de context, de persoon en de dosis. Over het algemeen staat het bekend om zijn 'hartopenende effect'. Mensen ervaren over het algemeen een langdurige, zachte energie zonder de pieken en dalen die je bij cafeïne kunt krijgen. Het helpt je om meer gegrond te zijn, je beter met je lichaam te verbinden en een connectie met het spirituele te ervaren. Bovendien heeft het stofje theobromine een stimulerend effect, waardoor je je vrolijker voelt, minder stress ervaart, meer focus hebt en in een creatieve flow kunt komen.

Het Doel:

Jij bent onderdeel van de natuur, maar die verbinding zijn we vaak verloren. Ons doel is om je bewust stil te laten staan bij deze natuurlijke verbinding door middel van blote voeten en jouw ademhaling. Deze ervaring kan rustgevend zijn, je energie geven en je helpen om in het hier en nu te zijn.

Kom en ervaar deze unieke wandeling en ademsessie.

Praktische informatie:

  • 7 oktober 10-12 uur in Overveen (parkeerplaats 't Wed) door Nanda (medisch pedicure) en Joyce (adem- en voet optimalist)
  • 15 oktober 10-12 uur Bunnik (parkeerplaats Rhijnauwen) door Kristien (ademcoach) en Joyce (adem- en voet optimalist)
  • 29 oktober 10-12 uur in Overveen (parkeerplaats 't Wed) door Kristien (ademcoach) en Joyce (adem- en voet optimalist)
Ik ga graag mee op reis!