Havermout muffins

  • 125 gram havermout
  • 1 banaan
  • 2 theelepels baking soda
  • 2 eieren
  • 125 ml (plantaardige) melk
  • 40 gram kokosrasp
  • 1 eetlepel honing
  • 30 ml kokosolie
  • Paar druppels citroen sap
  • Snuf zout
  • 1 theelepel kaneel
  • handje (bevroren) rood fruit

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Mix 125 gram havermout, 1 banaan, 2 theelepels baking soda en 2 eieren. Doe vervolgens 125 ml (plantaardige) melk, 40 gram kokosrasp, 1 eetlepel honing, 30 ml kokosolie, een paar druppels citroen sap, een snuf zou en 1 theelepel kaneel erbij en mix weer tot een beslag. Schep een handje vol rood fruit (bosbessen, frambozen, bramen, e.d.) door het beslag.

Giet het beslag in muffin/cupcake vormpjes. Bak de muffins 30-35 min in de oven op 170 graden.

Je kan ook nog bijv. geraspte appel, stukjes chocolade, geraspte bietjes (extra groenten!), noten, pitten, zaden en/of rozijnen door het beslag doen

Add A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.