1. Voeding

Back to Basics

Mijn bedrijf heet Back to Basics.

Bij alles wat ik doe en wat voor mij klopt, komt het neer op back to basics. Terug naar de basis.

Op het gebied van voeding is het belangrijk om terug te gaan naar de basis. Naar eenvoudige, onbewerkte producten. Ongeveer 8 jaar geleden ben ik me steeds bewuster geworden van bewerkte voeding en ben ik steeds meer dingen zelf gaan maken. Wat echt het eenvoudigste is, en waarvan ik niet snap dat ik dat niet wist, is pannenkoeken beslag. Ik kocht altijd een pakje waar je dan melk en eieren bij moet doen, maar als je (glutenvrije) bloem met melk en eieren mengt dan krijg je ook gewoon beslag. Waarom dan zo'n pakje? En waarom wist ik niet dat je zelf beslag kon maken op zo'n eenvoudige manier. Sindsdien ben ik steeds meer dingen zelf gaan maken. Als ik iets niet zelf kan maken, dan is het in de meeste gevallen heel erg bewerkt en zitten er veel onnodige toevoegingen aan het product.

Vegetarisch en vegan eten

Ik at al jaren en jaren vegetarisch en ook vaak vlees vervangende producten. Gewoon omdat dat hoorde bij een maaltijd. Een maaltijd is niet compleet zonder vlees (of een vervanger daarvan), was jaren lang mijn gedachte. Nu weet ik dat je ook prima zonder die vervangers kan als je gezond en gevarieerd eet. Het idee dat je vlees of vervanger bij de maaltijd nodig heb is ook maar een concept dat je mee krijgt in de loop van je leven.

Zo gaat het ook met mensen die vegan eten, ze vervangen producten zoals zuivel en vlees door producten die daar op lijken, maar ontzettend bewerkt zijn. Gewoon omdat ze het zelfde (willen) blijven eten in een vegan variant. Mensen vinden veranderingen lastig. In het begin kost het ook wel tijd om een nieuw eetpatroon te krijgen.

Mijn visie op vegan en vegetarisch eten is in de loop de tijd ook veranderd. Af een toe een stukje vlees is prima voor de mens. Maar dan wel een biologisch stukje vlees van een dier dat vrij rond heeft gelopen en met gras en kruiden gevoerd is ipv granen, soja en mais. Dat heeft echt invloed op de kwaliteit van het vlees en de voedingswaarde en dus hoe gezond het voor ons is. Om maar niet te spreken op de impact op het milieu.

Bewuster van de invloed van voeding

Gelukkig worden steeds meer mensen zich bewust van de invloed van gezonde voeding op je lijf en leven én de invloed van veel bewerkte voeding op je leven.

Wil jij ook je voedingspatroon eens onder de loep laten nemen? Ik help je graag! In kleine overzichtelijke stappen leer ik je je voedingspatroon aan te passen.

recepten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.