Pastinaak-pompoen burger met pitten

  • 1 winterpeen of 2 wortels
  • een stuk flespompoen van ca. 2-3 cm
  • 1 kleine pastinaak
  • 100 gram havermout
  • handje pompoenpitten
  • handje zonnebloempitten
  • flinke snuf peper en zout
  • 1 theelepel kerrie
  • optioneel: 50 gram geitenkaas

Schil en snij de winterpeen of 2 wortels, het stuk flespompoen en de kleine pastinaak in gelijke stukken en kook ze tot ze gaar zijn (ca. 20 minuten, ligt aan de grootte van de stukken)

Doe de gekookte groenten, 100 gram havermout, 50 gram geitenkaas (als je wil), een handje zonnebloem- en pompoenpitten, een flinke snuf peper en zout en 1 theelepel kerrie in de keukenmachine en vermaal zo fijn als je zelf wilt.

Ik vind het altijd wel lekker als er nog wat ‘stukjes’ in zitten. Maar van het ‘deeg’ hamburgers en bak ze in de pan. 

Ze zijn het aller lekkerste als je ze vooraf maakt. Dan kunnen de smaken goed intrekken en worden ze wat steviger.

Tip: maak lekker veel en vries ze in! Zo heb je altijd wat gezonds te eten in huis.

Ik eet ze vaak bij een salade of bowl.

pompoen pastinaak
pastinaak pompoen

Add A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.