4. Verbinding

Samen apart

Contact met andere mensen is één van onze basis behoeften. Ik besef me steeds meer hoe eenzaam we zijn geworden. Hoe we in onze huizen allemaal apart van elkaar leven en zelfs met elkaar in huis zitten we allemaal op ons eigen schermpje te kijken zonder echt verbinding met elkaar te maken.

Eenzame maatschappij

Er wordt altijd de nadruk op eenzaamheid in verband met ouderen gelegd en ik denk zeker dat dat een groot probleem is. Maar het wordt me steeds duidelijker dat onze hele maatschappij gebukt gaat onder vereenzaming.

Verbinding

Veel contact verloopt voor het grootste gedeelte virtueel, er is een fysieke afstand, een fysieke afstand die we virtueel niet kunnen overbruggen. Mensen hebben fysiek contact nodig, we hebben het nodig om fysiek in elkaars nabijheid te zijn, om elkaar aan te kunnen raken, om met elkaar te kunnen praten, lachen en verbinden.

Natuurvolkeren

Ik heb zo veel inzichten vergaard de laatste tijd. Eén daar van is het belang van sociale contacten. Hoe onze voorouders en de natuurvolkeren samen leefden, hoe ze contact met elkaar hadden en dat onderhielden, hoe ze samenwerkten en hoe belangrijk het is om te overleven.

Gemis

Ik miste altijd al de gezellige groep vrienden om de tafel, het kletsen en borrelen, spelende kinderen om ons heen. Maar de afgelopen periode is dit gemis alleen maar erger geworden.

Moeite doen voor elkaar

Ik weet hoe veel plezier contact en verbinding je kan geven, maar het blijft altijd een missie op zich om iemand te vinden waarbij de energie van twee kanten komt. Vaak is dit in een liefdes relatie makkelijker omdat je beide elkaar wilt zien en ook bereid bent daar moeite voor te doen.

Droom

Mijn droom is om een (ontmoetings)plek te maken waar je kunt komen voor verbinding, verhalen rond het vuur, veiligheid, gezelligheid en je altijd welkom te voelen. Waar je geholpen kunt worden op het gebied van voeding en leefstijl. Een plek waar je je leven kunt verdiepen, waar je nieuwe mensen kunt leren kennen en waar je jezelf kunt leren kennen. Een plek waar professionals werken met verschillende expertises......

Vuur verbinding

1 gedachte op “4. Verbinding

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.