joyce@back-2-basics.nl

Optimaliseer je lijf en leven
  • Home
  • Aanbod
    • Workflow retreat
    • Voeten.werk
    • Lichaam.werk
    • Ademreis
    • Lichaamsreis
  • Contact
  • Home
  • Aanbod
    • Workflow retreat
    • Voeten.werk
    • Lichaam.werk
    • Ademreis
    • Lichaamsreis
  • Contact
4 september 2020  |  By Joyce In diner, Recepten

Zoete aardappel soep

  • gember (ca 1-2cm)
  • 2 uitjes
  • 4 zoete aardappels
  • 1-2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel kerrie
  • klein beetje citroen sap
  • 1-2 bouillon blokjes
  • 1 liter water 

Fruit de 2 gesneden uien in (kokos)olie met de fijn gesneden gember, 1-2 tenen knoflook, 4 geschilde en in stukjes gesneden zoete aardappel en een eetlepel kerrie in een pan. Bak eventjes. Voeg dan 1 liter water en 1-2 bouillon blokjes toe en laat koken tot de zoete aardappel gaar is. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg als laatste een beetje citroensap toe.

Opties: voeg een flinke scheut kokosmelk toe en bijv wortels of pompoen.

Soep is heel eenvoudig om te maken. Kies groenten waar je de soep van wil maken (bijv. bloemkool, broccoli, courgette, pompoen, enz). Fruit een uitje in een soeppan, bak kruiden die bij de groenten passen met de groenten in de pan, vul de pan met water tot de groenten net onder water staan en kook met een bouillonblokje.

Fles pompoen kan je goed wassen en met schil en al in de pan doen.

Previous StoryHavermout (warm)
Next StoryMexicaanse bowl

Related Articles

  • Gezondere Chocolademelk
  • Bonen-erwten spread

Leave your comment Cancel Reply

(will not be shared)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Joyce Bogtman

Jan de Mijterlaan 26

2015 EL Haarlem

joyce@back-2-basics.nl

KvK 71747540

Online Training

Voedingscoach

Persoonlijke coaching

Plan gratis kennismaking in

Doe de zelftest slapen

© Back To Basics | Algemene voorwaarden | Privacy statement | Design by Stol design | Development Bureau Noort