5. Ademhaling

Je staat van zijn beïnvloeden

Ademhaling is één van de eenvoudigste manieren om je staat van zijn te beïnvloeden. Wanneer je hyper of gestresst bent heb je een snelle ademhaling, hoog in je borst met een bijbehorende hoge hartslag en hormonen in je lijf die horen bij deze hoge ademhaling en hartslag. Wanneer je in staat bent je ademhaling tot rust te brengen, zal je lichaam op deze rustige ademhaling reageren. Je hartslag gaat omlaag en de hormonen die horen bij een verhoogde hartslag, ademhaling en verhoogde staat van paraatheid zullen dalen. Je wordt weer rustig.

Uitproberen

Je kunt deze theorie makkelijk zelf uitproberen door thuis snel te gaan ademen, je merkt meteen dat je hartslag ook omhoog gaat en je een onrustiger gevoel in je lichaam krijgt. Ga je bewust langzaam ademen dan reageert je hele lichaam daar op en voelt je lichaam ook rustiger.

Mooie, eenvoudige tool

Dit is een super mooie tool om je staat van zijn elk moment van de dag te beïnvloeden. Het is een ontzettend simpele en effectieve manier. Een manier zonder al te veel poespas, je hebt er geen dingen voor nodig, alleen jezelf en het bewustzijn in welke staat je verkeert en dat je die staat kunt beïnvloeden.

Vuur verbinding

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.