Bindweefsel

Fascia

Steeds meer leer ik over fascia, ons bindweefsel. Een structuur in ons lichaam. Het bindweefsel verbindt alles wat wij zijn en houdt ons bij elkaar. Het verbindt ons met onszelf. Zonder bindweefsel zouden we niet rechtop kunnen staat, zouden we niet flexibel zijn en zouden we niet terug kunnen keren naar onze 'oorspronkelijke vorm'. Het geeft ons stevigheid en tegelijkertijd ook flexibiliteit.

Verbinding van tenen tot schedel

Door het hele lichaam lopen verschillende fascialelijnen. Een van die lijnen loopt van onze voeten via onze rug naar ons hoofd, een andere lijn van onze voeten via onze romp naar ons diafragma, om de longen en naar het gehemelte.

Fasciale spanning en klachten

Bij de Voet-specialist zien wij heel veel mensen met doorgezakte voeten. Dit heeft o.a. tot gevolg dat de fascialelijnen meer op spanning staan dan wanneer onze voeten niet doorgezakt zijn. Ons hele lichaam wordt verbonden dmv de fascialelijnen. Hierdoor kunnen we dus pijn of andere klachten op verschillende plekken in ons lichaam ervaren, alleen doordat onze voeten doorgezakt zijn.

Je kunt bijvoorbeeld vaak last hebben van migraine, nekpijn, rugpijn of bekkenpijn. Maar ook kan je meer moeite hebben met diepe diafragmale ademhaling, een te hoge snelle ademhaling hebben en zelfs snel angstig zijn omdat je fascialelijnen op spanning staan met als oorzaak doorgezakte voeten.

Steviger in je schoenen

Door je voeten met de Voetenwerk methode te trainen kan je letterlijk én figuurlijk steviger in je schoenen komen te staan!

Bindweefsel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.