7. Voeten

'Geen poot om op te staan'

De 7e basis voorwaarde van Back to Basics gaat over voeten, het fundament van ons (be)staan. De mensen die bij ons, voet-specialisten, komen hebben pijn in hun voeten. Vaak zo erg dat ze beperkt worden in hun dagelijks leven. Van beperkt worden in het bewegen/sporten tot de beperking die ze ervaren in het doen van de gebruikelijke dagelijkse activiteiten, zoals boodschappen doen of in de keuken staan.

Bindweefselsysteem

Doorgezakte voeten zetten jouw bindweefsel systeem op rek. Een deel van dit bindweefsel systeem loopt van je voeten door je lijf via je organen, diafragma en longen naar je hoofd. Je kunt je voorstellen dat wanneer er veel rek op een systeem staat wat om je longen en diafragma loopt, je ook moeite kan hebben met diepe ademhaling. Diepe ademhaling kan je in een staat van rust brengen, snelle en hoge ademhaling is voor het lichaam een teken van stress.

Als je bindweefsel systeem te strak om je organen gespannen zit en je lichaam ervaart stress door een te hoge en snelle ademhaling, kan je ook moeite hebben met het verteren van je voeding.

Fundament

Wanneer je ervaart dat je voeten geen stevig fundament zijn doordat ze ingezakt zijn of pijn doen (wat bij veel mensen het geval is, maar wat niet wil zeggen dat iedereen er last van heeft) kan het zijn dat je je ook niet stevig in je schoenen voelt staan. Dit kan weer invloed hebben op je zingeving in het leven. Het kan lastiger zijn om voor jezelf te staan en stappen te nemen die belangrijk voor jou zijn. Ook kan het lastiger zijn om sociale contacten aan te gaan als je je onzeker voelt.

Onderlinge verbinding

Zo hebben alle Back to Basics voorwaarden voor het optimaliseren van je lijf en leven een link met elkaar. Ze zijn allemaal onderling verbonden zoals je bindweefsel systeem. Flexibel, signalerend, maar stevig en als er ergens in deze voorwaarden iets niet klopt heeft dat invloed op de rest.

voeten onder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.